Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

de housy in Torturi, 15 Feb 2011 | 5971 vizualizari

 

tortul nostru festiv la trecerea intre ani 2010-2011

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar tos
  • - 1/2 l  lapte
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - jumate cana zahar.  
  • Pentru blat: 
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 cubulet margarina
  • - 1 plic praf de copt.  
  • Pentru ornat: 
  • -  o frisca lichida hulala 200 ml  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!:

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar.

2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel tapetata.

3. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20 min, cat sa se coaca pe jumate.

4. Se face un blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, se adauga restul de  ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

5. Se scoate crema din cuptor, se toarna peste compozitia de blat si se da iar la cuptor pentru 30 min.

6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).

7. Se orneaza cu frisca si diverse ornamente....dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza